Werkwijze

Coachingstraject & trainingen

Ik bied kortdurende, effectieve coachingstrajecten en trainingen aan. Het coachingstraject duurt 3 maanden (met 6 sessies van 1½ uur), waarin je werkt aan bewustwording, persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van jouw eigen mogelijkheden. In overleg kan van de sessie frequentie worden afgeweken, bijvoorbeeld bij vakantie of ziekte, waarbij het totale aantal van 6 sessies gelijk blijft. Coachingstrajecten zijn maximaal 4 maanden geldig, gerekend vanaf je eerste sessie. Zijn er naderhand toch meer sessies gewenst, dan is dat mogelijk. Overweeg je een coachingstraject? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Ik werk voor particulieren en bedrijven of organisaties.

Facturatie en vergoedingen

Voor aanvang van jouw coachingstraject, training of cursus ontvang jij of je werkgever een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Het coachingstraject of de training start na betaling. Facturen worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Er zijn opties om de kosten (gedeeltelijk) via andere weg vergoed te krijgen. Download hier tips voor vergoeding.

Verschil coaching en therapie

Ik werk verantwoord en vind het belangrijk dat je op de juiste plek zit. Coaching helpt bij persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en effectiviteit. Coaching is, naast dat ik opgeleid ben om ook therapeutische interventies in de sessies in te zetten, geen therapie voor psychische problemen. Zoek je hulp bij een (dreigende) burn-out, overspanning, depressie, suïcidale gedachten, (jeugd)trauma’s, angststoornissen, eetproblemen, verslavingen of iets anders? Vraag dan je huis- of bedrijfsarts om een doorverwijzing voor GGZ-hulp van een psycholoog of psychotherapeut. Als tijdens de ontdekkingssessie duidelijk wordt dat er meer nodig is dan coaching (ik mag geen diagnoses stellen maar herken signalen), dan start ik geen coachingstraject maar verwijs ik je door naar je huisarts of een psycholoog uit mijn netwerk.

Gedragscode en Algemene Voorwaarden

Een kwalitatieve en ethische werkwijze staat voorop. Daarom werk ik volgens de NOBCO ethische gedragscode (Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches). Ik ben gecertificeerd Effortless Coach. Deze HBO+ opleiding is geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) onder nr. 211108-EC-070. Indien je een afspraak maakt ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden voor Dienstverlening.

Niet tevreden?

Heb je een klacht of ben je niet tevreden? Bespreek dit dan tijdig, dan vinden we samen een oplossing. Lukt dit niet, dan kun je je klacht voorleggen aan de onafhankelijke landelijke Klachtencommissie van het Effortless Coaching Expertisecentrum in Zutphen.

© 2013-2024 Chantal van Weezel – Life Coaching & Training | Persoonlijke ontwikkeling & bewustwording op natuurlijke wijze | Tel. 06 28250800