Wandel- & Natuurcoaching Amersfoort & Soest

Coaching in beweging

Een coachingsessie in de natuur zorgt voor ontspanning en nieuwe energie. Als je beweegt komt er vanzelf ook beweging in je hoofd.

Je denken wordt rustiger en je gaat lichaam beter voelen. Daardoor voel je beter, hoe het met je gaat. Omdat je loopt, hoef je elkaar ook niet steeds aan te kijken, wat veel mensen prettig vinden. Er is alle ruimte. Tijdens het wandelen gebruik ik de symboliek en wijsheid van de natuur om samen inzicht op te doen en een antwoord op jouw vraag te vinden.  

Instant antwoord

We kijken naar de spiegeling, symboliek en metaforen in de natuur. Wat jou opvalt, vertelt iets over jezelf. Kijken naar de natuur is kijken naar jezelf. Je gaat letterlijk om je heen kijken en (in)zien: waar leidt mijn pad heen? Welke keuzes kan ik maken? Wat houdt me tegen? Wat helpt me verder? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik coach jou om de, soms subtiele, signalen uit de natuur te vertalen naar jouw situatie. Coaching op deze bijzondere manier geeft “instant” inzicht. En antwoorden.

Waarbij helpt coaching in de natuur?

Vragen kunnen gaan over alles wat jou bezighoudt. Op je werk of in je privé leven. Ik coach mensen bij:

✓ omgaan met hoogsensitiviteit (HSP), expertise
✓ een goede werk/privé balans 

✓ omgaan met stress en vermoeidheid, voorkomen van een burn-out 

✓ herstel van een burn-out of overspannen zijn
✓ keuzes maken  
✓ zingevingsvragen 
✓ rouwverwerking
✓ weerbaarheid en zelfvertrouwen
✓ grenzen voelen en stellen
✓ spirituele ontwikkeling

Iedere coaching sessie in de natuur geeft jou precies de juiste hoeveelheid input om stappen te zetten naar je coachingsdoel.

Wandelcoaching op de Soesterduinen of bij het Eemklooster  

wandelcoach soest amersfoort chantal van weeezel
Soesterduinen

Mijn coachingspraktijk vind je in het voormalig Eemklooster, in het bos aan de rand van Amersfoort. Het klooster ligt in een stil bos en park dat ik vaak gebruik voor wandelcoaching. De Soesterduinen (Lange Duinen en Korte Duinen) is mijn andere, uitgestrekte “buitenkantoor”. Een enorm inspirerende plek!

Eemklooster
Tuin bij het Eemklooster (praktijklocatie)

Natuur is gezond  

Bewegen en de natuur opzoeken zijn de beste remedies om te onthaasten. In een Japans wetenschappelijk onderzoek werd de fysieke reactie van 280 mensen getest tijdens een kort boswandelingetje. Zes mensen brachten daar ongeveer 30 minuten wandelend en mijmerend door, terwijl zes anderen in de stad waren. De mensen die in het bos waren geweest hadden, vergeleken met de mensen die in de stad waren geweest, sterk verbeterde cortisol levels (een anti-stresshormoon), pols, bloeddruk en parasympatisch zenuwstelsel activiteit.

Vergelijkbare onderzoeken laten soortgelijke voordelen zien. Bijvoorbeeld een flinke boost aan intercellulaire anti-kanker proteïnes bij vrouwen en een versterking van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Mooi meegenomen: je verbetert tijdens wandelcoaching dus ook je fysieke gezondheid. Maar let wel, bij wandel- of natuurcoaching gaat het niet om ‘meters’ te maken! Alleen in de natuur zijn is al voldoende.

“We zijn als soort verdwaald. We zouden van alles in de natuur, van elke bloem, elk dier, belangrijke dingen kunnen leren als we maar stil zouden blijven staan om te kijken en te luisteren” 

~ Eckhart Tolle

Een beeld van de locaties

In de afgelopen 11 jaar heb ik een mooi ‘portfolio’ van natuurcoaching locaties op de Utrechtse Heuvelrug opgebouwd. Je ziet ze hieronder. Ik ben met mijn cliënten vaak te vinden op de Soesterduinen, in het bos van Soest en Amersfoort, langs de rivier de Eem of in het bos en park bij mijn praktijk in het oude Eemklooster in Amersfoort. Het is hier heerlijk om gecoacht te worden. Heb je een eigen favoriete plek in de natuur? Dan kom ik naar je toe.