Wandel- & Natuurcoaching Amersfoort & Soest

Coaching in beweging  

Een coachingsessie in de natuur geeft je direct ontspanning en nieuwe energie. In beweging komt er vanzelf ook beweging in je denken. En zak je uit je hoofd en in je lijf. Je voelt daardoor beter, wat er in je omgaat. Omdat je loopt, hoef je elkaar ook niet steeds aan te kijken. Er is ruimte. Tijdens het wandelen gebruiken we de symboliek en wijsheid van de natuur om een antwoord op jouw vraag te vinden. En dat gebeurt verrassend snel… Dat verwondert mij na 12 jaar professionele Natuurcoaching nog steeds.

Instant inzicht

We kijken naar de spiegeling, symboliek en metaforen in de natuur. Wat jou opvalt, vertelt iets over jezelf. Kijken naar de natuur is kijken naar jezelf. Je gaat letterlijk om je heen kijken en (in)zien: waar leidt mijn pad heen? Welke keuzes kan ik maken? Wat houdt me tegen? Wat helpt me verder? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik coach jou om de, soms subtiele, signalen uit de natuur te vertalen naar jouw situatie. Coaching op deze bijzondere manier geeft “instant” inzicht. En antwoorden.

Wandelcoaching Soesterduinen of Eemklooster  

wandelcoach soest amersfoort chantal van weeezel
Soesterduinen

 

Mijn coachingspraktijk vind je in het voormalig Eemklooster, in het bos aan de rand van Amersfoort. Het klooster ligt in een stil bos en park dat ik vaak gebruik voor wandelcoaching. De Soesterduinen (Lange Duinen en Korte Duinen) is mijn andere, uitgestrekte “buitenkantoor”. Een enorm inspirerende plek! Coaching op jouw eigen favoriete natuur locatie is ook mogelijk.

 

Eemklooster
Tuin bij het Eemklooster (praktijklocatie)

Coachingsvraag

Vragen kunnen gaan over alles wat jou bezighoudt. Werk en/of privé gerelateerd. Bijvoorbeeld het vinden van een goede werk/privé balans, meer zelfvertrouwen, omgaan met stress, keuzes maken, relatie problemen, rouwverwerking, weerbaarheid, burn-out preventie, persoonlijke effectiviteit of omgaan met hoogsensitiviteit. Iedere wandelcoach sessie geeft je telkens precies de juiste hoeveelheid energie, inzicht en verandering van perspectief om stappen te zetten naar jouw coachingsdoel.

Natuur is gezond  

Bewegen en de natuur opzoeken zijn de beste remedies om te onthaasten. In een Japans wetenschappelijk onderzoek werd de fysieke reactie van 280 mensen getest tijdens een kort boswandelingetje. Zes mensen brachten daar ongeveer 30 minuten wandelend en mijmerend door, terwijl zes anderen in de stad waren. De mensen die in het bos waren geweest hadden, vergeleken met de mensen die in de stad waren geweest, sterk verbeterde cortisol levels (een anti-stresshormoon), pols, bloeddruk en parasympatisch zenuwstelsel activiteit.

Vergelijkbare onderzoeken laten soortgelijke voordelen zien. Bijvoorbeeld een flinke boost aan intercellulaire anti-kanker proteïnes bij vrouwen en een versterking van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Mooi meegenomen: je verbetert tijdens wandelcoaching dus ook je fysieke gezondheid.

 

“We zijn als soort verdwaald. We zouden van alles in de natuur, van elke bloem, elk dier, belangrijke dingen kunnen leren als we maar stil zouden blijven staan om te kijken en te luisteren” 

~ Eckhart Tolle