wandelcoach soest amersfoort chantal van weeezel

“We zijn als soort verdwaald. We zouden van alles in de natuur, van elke bloem, elk dier, belangrijke dingen kunnen leren als we maar stil zouden blijven staan om te kijken en te luisteren” ~ Eckhart Tolle 

 

Coaching in beweging

Een coachingsessie in de natuur geeft je direct ontspanning en nieuwe energie. Terwijl je beweegt, komt er vanzelf ook beweging in je denken. En zak je uit je hoofd en in je lijf. Je voelt daardoor beter wat er in je omgaat. Omdat je loopt, hoef je elkaar ook niet steeds aan te kijken. Er is ruimte. Tijdens het wandelen gebruiken we de symboliek en wijsheid van de natuur (Natuurcoaching) om een antwoord op jouw vraag te vinden. En dat gebeurt verrassend snel… Dat verwondert mij na 12 jaar werken als Natuurcoach nog steeds!

Instant inzicht

We kijken naar de spiegeling, symboliek en metaforen in de natuur. Wat jou opvalt, vertelt iets over jezelf. Kijken naar de natuur is kijken naar jezelf. Je gaat letterlijk om je heen kijken en (in)zien: waar leidt mijn pad heen? Welke keuzes moet ik maken? Wat houdt me tegen? Wat helpt me verder? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik coach jou om de, soms subtiele, signalen uit de natuur te vertalen naar jouw situatie. Coaching op deze bijzondere manier geeft “instant” inzicht en antwoorden.

Waarover?

Vragen kunnen gaan over alles wat jou bezighoudt. Dus zowel werk- als privé gerelateerd. De sessie geeft je precies de juiste energie, inzicht en verandering van perspectief om stappen te zetten naar jouw coachingsdoel.

Natuur is gezond  

In een Japans wetenschappelijk onderzoek werd de fysieke reactie van 280 mensen getest tijdens een kort boswandelingetje. Zes mensen brachten daar ongeveer 30 minuten wandelend en mijmerend door, terwijl zes anderen in de stad waren. De mensen die in het bos waren geweest hadden, vergeleken met de mensen die in de stad waren geweest, sterk verbeterde cortisol levels (een anti-stresshormoon), pols, bloeddruk en parasympatisch zenuwstelsel activiteit. Vergelijkbare onderzoeken laten soortgelijke voordelen zien. Bijvoorbeeld een flinke boost aan intercellulaire anti-kanker proteïnes bij vrouwen en een versterking van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Mooi meegenomen: je verbetert tijdens wandelcoaching dus ook je fysieke gezondheid.

Wandelcoaching Soesterduinen of Eemklooster  

Mijn praktijk vind je in het voormalig Eemklooster, aan de rand van Amersfoort. Het klooster ligt in een stil bos en park dat ik vaak gebruik voor wandelcoaching. De Soesterduinen is mijn andere, uitgestrekte “buitenkantoor”. Een enorm inspirerende plek! Een eigen natuurlocatie is ook mogelijk. Wat kies jij?

De natuur bij het Eemklooster