Wandel- & Natuurcoaching Amersfoort & Soest

Kloostertuin van het Eemklooster in Amersfoort (praktijklocatie)

Coaching in beweging

Coaching in de frisse buitenlucht geeft ontspanning, heling en energie. Terwijl je jouw lichaam beweegt, komt er vanzelf ook beweging in je denkprocessen. En zak je uit je hoofd en in je lichaam. Je voelt daardoor beter wat er in je omgaat. Omdat je in beweging bent, hoef je elkaar ook niet steeds aan te kijken.
Tijdens het wandelen gebruiken we de symboliek en wijsheid van de natuur (natuurcoaching) om een antwoord op jouw vraag te vinden.

Instant inzicht

We kijken naar de spiegeling en metaforen in de natuur. Wat jou opvalt, vertelt iets over jezelf. Je gaat letterlijk om je heen kijken en (in)zien: waar leidt mijn pad heen? Welke keuzes moet ik maken? Wat houdt me tegen? Wat helpt me verder? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik coach jou om de, soms subtiele, signalen uit de natuur te vertalen naar jouw situatie en coachingsvraag. Coaching op deze bijzondere en diepgaande manier geeft “instant” inzichten en antwoorden. Vragen kunnen gaan over je werk maar ook je privé leven.

Natuur is gezond  

In een Japans wetenschappelijk onderzoek werd de fysieke reactie van 280 mensen getest tijdens een kort boswandelingetje. Zes mensen brachten daar ongeveer 30 minuten wandelend en mijmerend door, terwijl zes anderen in de stad waren. De mensen die in het bos waren geweest hadden, vergeleken met de mensen die in de stad waren geweest, sterk verbeterde cortisol levels (een anti-stresshormoon), pols, bloeddruk en parasympatisch zenuwstelsel activiteit. Vergelijkbare onderzoeken laten soortgelijke voordelen zien. Bijvoorbeeld een flinke boost aan intercellulaire anti-kanker proteïnes bij vrouwen en een versterking van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Je verbetert tijdens wandelcoaching dus ook je gezondheid!

Coachingslocaties  

Mijn coachingspraktijk bevindt zich in het Eemklooster. Het klooster ligt in een prachtig natuurgebied, dat ik vaak gebruik voor de wandelcoaching.
De Soesterduinen (Lange Duinen Soest) is een andere inspirerende plek waar ik wandelcoach. Wat kies jij?