Wandel- & Natuurcoaching Amersfoort & Soest

Coaching in beweging

Een coachingsessie in de natuur geeft je zowel ontspanning als nieuwe energie. Als je beweegt komt er vanzelf ook beweging in je hoofd. Je denken wordt rustiger en je gaat je lichaam beter voelen. Daardoor voel je beter wat er in je omgaat. Het contact met jezelf verbetert. Omdat je loopt, hoef je elkaar ook niet steeds aan te kijken. Er is alle ruimte. 

Tijdens het wandelen gebruik ik de symboliek en wijsheid van de natuur om inzichten op te doen en een antwoord op jouw vraag te vinden.  

Instant antwoord

We kijken tijdens de wandeling en het coachgesprek naar de spiegeling, symboliek en metaforen in de natuur die we tegenkomen- de flora en fauna. Wat jou opvalt, vertelt iets over jezelf. Kijken naar de natuur is kijken naar jezelf. Je gaat letterlijk om je heen kijken en (in)zien: waar leidt mijn pad heen? Welke keuzes kan ik maken? Wat houdt me tegen? Wat helpt me verder? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik coach jou om de, soms subtiele, signalen uit de natuur te vertalen naar jouw situatie. Coaching op deze bijzondere manier geeft “instant” inzicht.

Waarbij helpt coaching in de natuur?

Vragen kunnen gaan over alles wat jou bezighoudt. Op je werk of in je privé leven. Ik kan je coachen bij:

✓ omgaan met hoogsensitiviteit (HSP), coachingsexpertise
✓ een goede werk/privé balans 

✓ omgaan met stress en vermoeidheid, burn-out preventie 

✓ keuzes maken   
✓ rouwverwerking
✓ weerbaarheid en zelfvertrouwen
✓ grenzen voelen en stellen
✓ zingeving en spirituele ontwikkeling

Iedere coaching sessie in de natuur geeft jou de input om stappen te zetten naar je coachingsdoel.

Wandelcoaching op de Soesterduinen  

wandelcoach soest amersfoort chantal van weeezel
Soesterduinen

De Soesterduinen (Lange Duinen en Korte Duinen) is mijn uitgestrekte “buitenkantoor”. Een enorm inspirerende plek!

Natuur is gezond  

Wandelcoach Chantal van Weezel in Soest

Bewegen in de natuur is de beste remedie om te onthaasten.

Dat is inmiddels ruim wetenschappelijk bewezen. Een  voorbeeldje! In een Japans wetenschappelijk onderzoek werd de fysieke reactie van 280 mensen getest tijdens een kort boswandelingetje. Zes mensen wandelden ongeveer 30 minuten in een bos, terwijl zes anderen in de stad waren. De mensen die in het bos waren geweest, hadden vergeleken met de mensen in de stad, sterk verbeterde cortisol levels (een anti-stresshormoon), pols, bloeddruk en activiteit in hun parasympatisch zenuwstelsel. Met andere woorden: in dat kleine half uurtje, was hun gezondheid al verbeterd.  

Vergelijkbare onderzoeken laten soortgelijke voordelen zien. Bijvoorbeeld een flinke boost aan intercellulaire anti-kanker proteïnes bij vrouwen en een versterking van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Mooi meegenomen! Je verbetert tijdens wandelcoaching dus ook je fysieke gezondheid.

Maar let wel, bij wandel- of natuurcoaching gaat het niet om sportief te presteren en ‘meters’ te maken. Alleen in de natuur zijn, is al voldoende.

“We zijn als soort verdwaald. We zouden van alles in de natuur, van elke bloem, elk dier, belangrijke dingen kunnen leren als we maar stil zouden blijven staan om te kijken en te luisteren” 

~ Eckhart Tolle

Een beeld zegt meer…

In de afgelopen 13 jaar heb ik een mooi ‘portfolio’ van natuurcoaching locaties op de Utrechtse Heuvelrug opgebouwd. Je ziet ze hieronder. Ik ben met mijn cliënten vaak te vinden op de Soesterduinen, in het bos van Soest en Amersfoort of langs de rivier de Eem. Het is hier heerlijk om gecoacht te worden. Heb je een eigen favoriete plek in de natuur? Dan kom ik naar je toe. Neem die eerste stap! Stuur me een bericht en we gaan samen op pad.

Ja, ik wil wandelcoaching!

Vrijblijvend en kosteloos kennismaken