Wist je… dat we minstens 70% van de tijd gestrest zijn? Zeker in de snelle, westerse wereld waarin we 24/7  bereikbaar willen zijn draait ons systeem overuren. We ontvangen continue enorm veel prikkels. Neem je niet de tijd om te herstellen en verwerken, dan gaat het mis. En dat voel je.

Teveel stress maakt ziek
Stress is de ‘ziekte’ van deze tijd waar bijna alle andere ziektes uit voortkomen. Een beetje stress of een periode van verhoogde stress is niet erg en kan heel stimulerend werken. Het helpt je het beste uit jezelf te halen. Vervelender wordt het als de stress de overhand voert en je niet meer weet hoe je je kunt ontspannen. Terwijl je wilt slapen giert de adrenaline nog door je lijf. Je kunt lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen. Ontspanningsoefeningen zijn dan extra noodzakelijk. Je kunt bijvoorbeeld mediteren of aan mindfulness doen. Of ontspannen door inspannen: sporten. Er zijn verschillende mogelijkheden om te ontspannen. Kies iets wat bij jou past, wat je leuk vindt en maak er een dagelijkse routine van.

Hartcoherentie, Mind Eye Power (MEP) en Reiki 
Hartcoherentie ademhaling zorgt er binnen 7 minuten voor dat je op alle levels diep ontspant. De techniek van hartcoherentie aanleren is een standaard onderdeel van ieder coachingstraject.

 

Je kunt er ook voor kiezen een Reikicursus te volgen. Reiki is een van oorsprong Japanse vorm van energiewerk die direct ontspanning, energie en inzicht geeft. Soms voel je je zo gespannen dat fysieke ontspanning heel lastig is. Mind Eye Power helpt dan om de kern van je spanning helder te krijgen, te verwijderen en de grootste spanning van je af te halen.

I feel the afflictions in me begin to dissolve
My mind calm
My body relaxed
A smile is born on my lips
Following the sound of the bell
My breath brings me back to the safe island of mindfulness
In the garden of my heart
The flowers of peace bloom beautifully.

prayer written by Zen Buddhist monk Thich Nhat Hanh and chanted by brother Phap Niem