Creëer nieuwe, gezonde verbindingen in je brein

Met de nieuwe Mind Eye Power methode is het mogelijk om diepgaande, positieve en blijvende verandering te brengen in jezelf.

Denk aan hardnekkige overtuigingen (bijvoorbeeld: “ik ben niet goed genoeg”) of onverwerkte emoties en ongezonde gewoonten die je belemmeren. Je kunt ter plekke en in real time oude programma’s in je hoofd en lichaam ontkoppelen. Net als verouderde software op een computer.

Van stress naar ontspanning

In plaats daarvan creëren we nieuwe, gezonde en ondersteunende verbindingen in je brein. Dit doen we met oogbewegingen en mind power: geestkracht. Oftewel: gerichte aandacht en intentie. Er vindt tijdens de sessie in jouzelf een verschuiving plaats van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht en ontspanning en van angst naar vertrouwen, verbinding en groei. Mind Eye Power brengt je emoties, gedachten en gedrag op één lijn. Dat helpt om in de flow te raken en authentiek te leven. Dichtbij jezelf!

Mind Eye Powersessies kunnen een onderdeel zijn van jouw coachingstraject. Of je boekt een kort Mind Eye Power Traject van 3 sessies.

Waarbij helpt Mind Eye Power?

beperkende, negatieve gedachten
 onverwerkte emotionele ervaringen
 
ongezonde gewoonten
 
faalangst, sociale angst, angst voor spreken in het openbaar
 
stress, frustraties, woede, verdriet, schaamte, angst, schuldgevoel
 
slapeloosheid
 
gebrek aan energie en vermoeidheid
overprikkeling bij HSP (hoogsensitiviteit) en andere klachten

Aandacht en intentie

Met gerichte milde aandacht (mindfulness) en met een ongebonden intentie hebben de oogbewegingen een diepgaander effect. De neuronen(zenuwcellen in het brein) gaan meer ‘vuren’ en maken meer nieuwe verbindingen. Ook de oogbewegingen zelf zijn niet enkel mechanisch. Het gaat hier niet om oog gymnastiek. We doen de oogbewegingen met geestkracht waardoor de energetische werking sterker is. De oogbewegingen in combinatie met de juiste Mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht.

Hoe werkt Mind Eye Power?

Je ogen doen veel meer dan zien! Je ogen zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met  Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap. Dit is ook de fase wanneer je droomt.

Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen, hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Daarnaast is Mind Eye Power een holistische methode en betrekken we jouw hele lichaam in de sessie. Trauma wordt, naast het brein, ook in de cellen van je lichaam opgeslagen. “The body keeps the score”- aldus Bessel van der Kolk, trauma expert.

Achtergrond 

Mind Eye Power is geïnspireerd op:

  • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire Exposure)
  • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties (Oculomotorische Regulatie, Integrale Eye Movement Therapie)
  • Nieuwe wetenschap over trauma en celgeheugen (Bruce Lipton, Joe Dispenza, Caroline Perth, Peter Levine)
  • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
  • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
  • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

Ervaring

Ik ben in 2016 in MEP opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van Mind Eye Power. Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing. Ik heb de afgelopen 7 jaar veel mensen, jong en oud, geholpen met een stuk verlichting van hun problemen. Ervaar het zelf!

contra indicaties

Ik werk verantwoord en vind het belangrijk dat je op de juiste plek zit. Ik ben geen psychotherapeut of psychiater. Ik werk daarom niet met cliënten met psychische aandoeningen zoals: angst en/of paniekstoornissen, (complex) trauma, AD(H)D, depressie, drugsgebruik of verslaving. Vraag bij deze klachten je huisarts om een verwijzing naar een psychotherapeut. MEP is helaas ook niet geschikt bij: oogziekten, neurologische stoornissen, ASS, de ziekte van Ménière, bij stoornissen van balans, multiple sclerose, epilepsie, geschiedenis van hoofdletsel en beroerte en bij de ziekte van Parkinson.