Mind Eye Power: rust & balans in hoofd & lijf

Verander jezelf in de kern: het brein

Met de nieuwe Mind Eye Power methode is het mogelijk om diepgaande, positieve en blijvende verandering te brengen in jezelf. Denk aan hardnekkige overtuigingen die je kunt hebben (bijvoorbeeld: “ik ben niet goed genoeg”) of onverwerkte emoties en ongezonde gewoonten die je belemmeren. Je kunt ter plekke en in real time oude programma’s in je hoofd en lichaam ontkoppelen, net als bij software die op een computer draait en die niet meer up to date is. En in plaats daarvan nieuwe, gezonde en ondersteunende verbindingen in je brein creëren. Dit doen we met oogbewegingen en mind power: geestkracht (gerichte aandacht en intentie). Er vindt tijdens de sessie in jouzelf een verschuiving plaats van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht en ontspanning en van angst naar vertrouwen, verbinding en groei. Mind Eye Power brengt je emoties, gedachten en gedrag op 1 lijn zodat je in de flow kunt komen om in jouw leven te doen en voelen wat jij wilt.

Bevrijd jezelf met Mind Eye Power van:

beperkende, negatieve gedachten

onverwerkte emotionele ervaringen

ongezonde gewoonten

faalangst, sociale angst, angst voor spreken in het openbaar

stress, frustraties, woede, verdriet, schaamte, angst, schuldgevoel 

slapeloosheid 

gebrek aan energie en vermoeidheid

overprikkeling door HSP (hoogsensitiviteit

Aandacht en intentie

Met gerichte milde aandacht (mindfulness) en met een ongebonden intentie hebben de oogbewegingen een diepgaander effect. De neuronen gaan meer vuren en maken meer nieuwe verbindingen. Ook de oogbewegingen zelf zijn niet enkel mechanisch. Het gaat hier niet om oog gymnastiek. We doen de oogbewegingen met geestkracht waardoor de energetische werking sterker is. De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht.

Hoe werkt Mind Eye Power?

Je ogen doen veel meer dan zien! Je ogen zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met de oogtechniek van Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap.

Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Daarnaast is Mind Eye Power een holistische methode en betrekken we jouw hele lichaam in de sessie. Omdat trauma ook in de cellen van je lichaam wordt opgeslagen. “The body keeps the score”, aldus Bessel van der Kolk, trauma expert.

Mind Eye Power is geïnspireerd op:

  • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire exposure)
  • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties. (Oculomotorische regulatie, Integrale Eye Movement therapie)
  • Nieuwe wetenschap over trauma en cel geheugen (B. Lipton, J. Dispenza, C. Perth, P. Levine)
  • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
  • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
  • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

Contra indicaties

Ik werk verantwoord en vind het belangrijk dat je op de juiste plek zit. Ik ben geen psycholoog, psychotherapeut of psychiater. Ik werk daarom niet met cliënten met psychische aandoeningen zoals: angst en/of paniekstoornis, (complex) trauma, AD(H)D,  depressie of verslaving. Vraag bij deze klachten je huisarts om een verwijzing naar een psychotherapeut. MEP is helaas ook niet geschikt bij oogziekten, neurologische stoornissen; ASS, de ziekte van Ménière, bij stoornissen van balans, multiple sclerose, epilepsie, geschiedenis van hoofdletsel en beroerte en bij de ziekte van Parkinson.

Opleiding en ervaring

Ik ben in 2016 in MEP opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van de Mind Eye Power methode. Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing. Ik heb de afgelopen 7 jaar al veel mensen mogen helpen met een stuk verlichting van hun problemen. Ervaar het zelf!

Zelf ervaren?

Een sessie duurt 1,5 uur, waarbij we aan 1 thema kunnen werken. Mind Eye Power is geschikt voor kinderen en volwassenen. Binnen 3 tot 5 sessies kun je positieve veranderingen verwachten.