Oude programma’s ontkoppelen

Met de nieuwe Mind Eye Power methode is het mogelijk om diepgaande en blijvende verandering te brengen bij jezelf. Denk aan hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties en ongezonde gewoonten die je belemmeren. Je kunt oude ‘programma’s’ in je hoofd en systeem ontkoppelen, net als bij schadelijke software die op een computer draait. En in plaats daarvan nieuwe, gezonde en ondersteunende brein netwerken creëren. Dit doen we met oogbewegingen en mindpower: geestkracht (gerichte aandacht en intentie). Er vindt tijdens de sessie een verschuiving plaats van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht, van angst naar vertrouwen en van een staat van verdediging naar een staat van groei.

 

Bevrijd jezelf met Mind Eye Power van:

beperkende, negatieve gedachten onverwerkte emotionele ervaringen ongezonde gewoonten faalangst, sociale angst, angst voor spreken in het openbaar stress, frustraties, woede, verdriet, schaamte, angst, schuldgevoel slapeloosheid gebrek aan energie en vermoeidheid overprikkeling door HSP (hoogsensitiviteit

Aandacht en intentie

Met gerichte milde aandacht (Mindfulness) en met een ongebonden intentie hebben de oogbewegingen een diepgaander effect. De neuronen gaan meer vuren en maken meer nieuwe verbindingen. Ook de oogbewegingen zelf zijn niet enkel mechanisch. Het gaat hier niet om oog gymnastiek. We doen de oogbewegingen met geestkracht waardoor de energetische werking sterker is. De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht.

Je bent niet het slachtoffer van hardnekkige en terugkerende patronen in je leven en je hoeft je er niet mee te identificeren. Je kunt de pijn en angst letterlijk en figuurlijk onder ogen komen en laten zijn wat er al is.

Hoe werkt Mind Eye Power?

Je ogen doen veel meer dan zien! Je ogen zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met de oogtechniek van Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap.

Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen.

Mind Eye Power is geïnspireerd op:

  • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire exposure)
  • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties. (Oculomotorische regulatie, Integrale Eye Movement therapie)
  • Nieuwe wetenschap over trauma en cel geheugen (B. Lipton, J. Dispenza, C. Perth, P. Levine)
  • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
  • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
  • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

Contra indicaties

Wanneer is MEP niet geschikt? Ik werk verantwoord en vind het belangrijk dat je op de juiste plek zit. Ik ben coach/trainer en geen psycholoog/psychiater- ik werk daarom niet met cliënten met burn-out of psychische aandoeningen zoals: angst en/of paniekstoornissen, (complexe) trauma’s, depressie, verslavingen enz. Ook niet bij oogziekten, neurologische stoornissen; de ziekte van Ménière (symptomen van duizelingen, tinnitus en gehoorverlies), bij stoornissen van balans, multiple sclerose, epilepsie, geschiedenis van hoofdletsel en beroerte en bij de ziekte van Parkinson.

Chantal van Weezel is opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van de Mind Eye Power methode. Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing, geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholing en Stichting Register Vaktherapeutische beroepen en  erkend en geaccrediteerd door KTNO (Stichting Kwaliteit en toetsing/natuurgerichte opleidingen).

Zelf ervaren?

Een sessie duurt 1,5 uur, waarbij we aan 1 thema kunnen werken. Mind Eye Power is geschikt voor kinderen en volwassenen. Binnen 1 tot 3 sessies kun je positieve veranderingen verwachten.