Nieuwe, gezonde verbindingen in je brein met Mind Eye Power – Minder stress, meer balans

Met de nieuwe Mind Eye Power methode is het mogelijk om diepgaande, positieve en blijvende verandering te brengen in jezelf.

Denk aan hardnekkige negatieve overtuigingen. Een negatieve overtuiging is een gedachte die veel stress opwekt. Je denkt dat de gedachte waar is, omdat je dat zo in je jeugd hebt geleerd. Bijvoorbeeld: “Ik ben niet goed genoeg” of: “Ik ben niet veilig”. Mind Eye Power werkt ook bij pijnlijke, nare herinneringen, onverwerkte emoties en ongezonde gewoonten, die je in je werk en/of privé leven belemmeren. Je kunt in de Mind Eye Power sessie ter plekke oude programma’s in je hoofd en lichaam ontkoppelen. Net als verouderde software op een computer. En vervangen door een nieuwe overtuiging, die je wel verder helpt en die gezond is.  

Van stress naar ontspanning

In de Mind Eye Power sessies creëren we nieuwe, gezonde en ondersteunende neurale netwerkverbindingen in je brein. Dit doen we met oogbewegingen en mind power: geestkracht. Oftewel: gerichte aandacht en intentie. Er vindt tijdens de sessie in jouzelf een verschuiving plaats van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht en ontspanning en van angst naar vertrouwen, verbinding en groei. Mind Eye Power brengt je emoties, gedachten en gedrag op één lijn. Dat helpt om in de flow te raken en authentiek te leven. Dichtbij jezelf!

Mind Eye Powersessies kunnen een onderdeel zijn van jouw coachingstraject. Of je boekt een kort Mind Eye Power Traject van 3 sessies.

Waarbij helpt Mind Eye Power?

beperkende, negatieve gedachten
 onverwerkte emotionele ervaringen
ongezonde gewoonten
faalangst, sociale angst, angst voor spreken in het openbaar
stress, frustraties, woede, verdriet, weinig zelfvertrouwen, lage eigenwaarde, schaamte, angst, schuldgevoel, grenzen stellen
slapeloosheid
gebrek aan energie en vermoeidheid
overprikkeling bijvoorbeeld bij HSP (hoogsensitiviteit), ASS of A(D)HD  

Wat levert het op?

MEP helpt om datgene waarmee je zit onder ogen te zien en te verwerken. Door de reset maak je nieuwe verbindingen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en relationeel vlak. Zo ontstaat een nieuwe balans waardoor je meer kunt leven naar wat voor jou van waarde is. Je lost niet alleen je huidige probleem op, tegelijkertijd krijg je helderheid en verandering in het levensthema dat er mee samenhangt. Je voelt veel meer rust, vertrouwen en verbinding, waardoor je de relatie met jezelf en met anderen kunt herstellen of verdiepen. Hiermee creëer je een prachtige basis voor een gezonde en ondersteunende levenshouding.

Hoe werkt Mind Eye Power?

Je ogen doen veel meer dan zien! Je ogen zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met  Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap. Dit is ook de fase waarin je droomt. Met gerichte milde aandacht (mindfulness) en met een ongebonden intentie hebben de oogbewegingen een diepgaander effect. De neuronen (zenuwcellen in het brein) gaan meer ‘vuren’ en maken meer nieuwe verbindingen.  

Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen, hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Daarnaast is Mind Eye Power een holistische methode en betrekken we jouw hele lichaam in de sessie. Trauma, klein of groot, wordt, naast het brein, ook in de cellen van je lichaam opgeslagen. “The body keeps the score”- aldus Bessel van der Kolk, trauma expert.

Achtergrond 

Mind Eye Power is geïnspireerd op:

  • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire Exposure)
  • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties (Oculomotorische Regulatie, Integrale Eye Movement Therapie)
  • Nieuwe wetenschap over trauma en celgeheugen (Bruce Lipton, Joe Dispenza, Caroline Perth, Peter Levine)
  • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
  • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
  • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing en geacrediteerd door het register vaktherapie, SKB, NBVH, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten (NVPA).

Ervaring

Ik ben in 2016 in MEP opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van Mind Eye Power. Ik heb de afgelopen 7 jaar veel mensen, jong en oud, geholpen met een stuk verlichting van hun problemen.  

Contra indicaties 
Het is belangrijk dat je met jouw hulpvraag bij mij op de juiste plek zit. Ik ben coach en geen psychotherapeut of psychiater. Daarom werk ik niet met cliënten met psychische aandoeningen zoals depressie, angst en/of paniekstoornissen, psychose(gevoeligheid), complex trauma, drugsgebruik of verslavingen. MEP is ook niet geschikt bij: oogziekten, neurologische stoornissen, de ziekte van Ménière, bij stoornissen van balans, multiple sclerose, epilepsie, geschiedenis van hoofdletsel en beroerte en bij de ziekte van Parkinson. Twijfel je? Stuur me een bericht en ik adviseer je graag.