HSP-Coachingstraject in de natuur

HSP? Leef vol energie en dichtbij jezelf

Ben jij hoogsensitief? Of vermoed je dat? In dit HSP-Coachingstraject help ik je om je sensitiviteit te herkennen en er positief mee om te gaan. HSP is een heel natuurlijke eigenschap. En niet goed of slecht. In kern is het neutraal, mits je het van jezelf accepteert. Als je sensitieve aard er van jouzelf mag ‘zijn’. Als één van die vele, verschillende kanten en eigenschappen van jezelf. 

Na het HSP-Coachingstraject weet je hoe je in elkaar zit. Je weet waardoor je overprikkeld raakt, kunt dit vaker voorkomen en behoudt zo je energie. Je ziet de positieve kanten van HSP en laat die voor, je in plaats van tegen je, werken. Je hebt snelwerkende tools voor ontspanning, voelt je zelfverzekerd en hebt meer plezier en voldoening in je leven.  

“Na afronding van het traject ben ik voor mijn gevoel een heel ander mens geworden. Ik voel mij sterk, zeker en zie nu de voordelen in van HSP.” 

Richard, volgde het 3 maanden HSP-Coachingstraject op maat 


HSP? Versterk je basis

Als je hoogsensitief bent en dat in jouw jeugd en opvoeding nooit is herkend en erkend, is er een grote kans dat dit zijn sporen bij jou heeft nagelaten. Je hebt daardoor misschien negatieve overtuigingen over jezelf ontwikkeld (“ik ben anders”, “ik ben overgevoelig”, “ik hoor er niet bij”, “ik ben niet goed genoeg”). Dit zijn stemmetjes in je onderbewuste die je bent gaan geloven en die daardoor je zelfvertrouwen en levensvreugde ondermijnen. Of je hebt nare emotionele ervaringen of herinneringen. Dit kunnen we in het traject gelijk bij de kern aanpakken met een methodiek als The Journey / Helende Reis of met behulp van Mind Eye Power sessies. Zo creëer je rust en minder stress in jezelf. En versterk je je basis en zelfvertrouwen, zodat je de ruimte hebt om de voordelen van HSP te ontdekken.

Hoe ga je met stress om?

Het is wetenschappelijk bewezen, dat je van nature als HSP-er stress gevoeliger bent. Je gaat door alle prikkels sneller ‘aan’ en ‘uit’-schakelen is lastiger. Het zenuwstelsel functioneert het beste in een staat van veiligheid en verbinding. Om jouw gevoelige zenuwstelsel te kalmeren en met stress om te leren gaan, leer ik je in het coachingstraject Hartcoherentie. Een overprikkeld zenuwstelsel kun je hiermee zelf behandelen en tot rust brengen.

Hartcoherentie is een zachte vorm van ademwerk om zelf direct jouw zenuwstelsel en hele stresssysteem in de ‘relax & repair’-stand te zetten. Als je hartslag gelijkmatig (coherent) met je ademhaling wordt, krijgt je brein (amygdala) het signaal dat alles goed gaat en dat je veilig bent. Je ervaart hierdoor veel minder stress. Je bent alerter, kalmer en je piekert minder. Met hartcoherentie kun je overprikkeling (een vol hoofd) leren managen en uiteindelijk soms ook voorkomen.

Hartcoherentie werkt al bij 2×7 minuutjes per dag. Je krijgt een Hartcoherentie filmpje mee voor op je telefoon of laptop, zodat je het overal kunt gebruiken. Op je werk, thuis, op vakantie, waar je maar wilt. We starten tijdens de eerste coachingsessie met een beginmeting.

Thema’s HSP coachingstraject

Natuurlijk ga ik uit van jouw coachingsvraag. Om een idee te krijgen:

  Wat gebeurt er fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch als je HSP bent?
  Hoe ga ik om met prikkels, overprikkeling, vermoeidheid en intense emoties (van anderen)?
  Hoe blijf ik bij jezelf en in mijn eigen energie?
  Wat zijn de mooie dingen van sensitief zijn? Hoe maak ik van HSP een kracht in mijn werk en privé leven?

Holistische HSP-Coaching

Het HSP-coachingstraject is holistisch en lichaamsgericht. Dat betekent dat jouw lichaam en geest (mind) één geheel zijn en zo ook worden benaderd. Je lijf praat tegen je en is de perfecte gids! We gaan daarom niet alleen praten. Ook ‘uit ons hoofd’, bewegen en voelen. Het traject is gegarandeerd op maat. In jouw tempo. En wat voor ‘soort’ HSP-er (HSP/HSS/strong-willed/introvert/extravert) jij ook bent. Ik kijk vooral naar jouw unieke mens zijn en ik ga uit van jouw coachingsvraag.

Wat levert het op?

 Je kent jezelf en je HSP-eigenschap beter
 ✓ Je hebt meer energie, plezier en voldoening 
✓ Je hebt meer zelfvertrouwen 
✓ Je kunt je beter ontspannen en opladen 
✓ Je bent beter begrensd en blijft goed bij jezelf, in jouw eigen energie en ruimte

Wie coacht jou? Mijn HSP-achtergrond

Hi, mijn naam is Chantal van Weezel (46).

In 1997, toen ik studeerde en begin twintig was, deed ik aan Tai Chi. Ik vond het fantastisch om te ontspannen en mijn energie op te laden. Mijn Amerikaanse Tai Chi teacher raadde mij op een dag een nieuw Engels boek aan. Het was geschreven door Elaine Aron. Aron schreef voor het eerst uitgebreid over ‘Highly Sensitive People’ (HSP). In Nederland was er toen nog niets over HSP bekend. Laat staan dat er “HSP-Coaches” waren, zoals nu. Waren ze er toen maar! Ik herkende veel en kon een hoop plaatsen. Het vele waarnemen en voelen, mijn sterke intuïtie, rechtvaardigheidsgevoel, mijn creativiteit, sensitiviteit, allergieën, intense emoties en complexe, snelle denkvermogen. Het soms me soms helemaal niet lekker kunnen voelen. En niet weten, waar dat vandaan kwam. En ook altijd het (soms eenzame) gevoel ‘anders’ dan anderen te zijn. Minder goed, minder sterk.

De eerste jaren wilde ik er niets van weten. Ik wilde geen ‘label’. Ik wist nog niet, dat je ook zonder label HSP kunt zijn. Uiteindelijk realiseerde ik me: het is gewoon wat het is. Natuurlijk ben ik als mens méér dan HSP! Dus die angst viel weg. Met vallen (meerdere burn-outs) en opstaan heb ik in de loop der jaren van mijn hoogsensitiviteit in mijn leven en werk een talent gemaakt. Ik ben, naast een HBO-opgeleid en ervaren coach/trainer, een HSP/HSS (High Sensation Seeker, een subgroep van de HSP die floreert bij uitdaging en afwisseling) ook een ‘ervaringsdeskundige’. Ik kan me voorstellen waar je tegenaan kunt lopen. Maar iedere HSP-er is anders. Ik werk daarom niet met een one-size-fits-all of snel “7 stappen naar-plan”. Ik coach je graag op maat en dus op jouw unieke pad.

Vrijblijvend kennismaken

Voordat je je coachingstraject begint maken we natuurlijk eerst rustig kennis met elkaar. En kijken we of er een klik is. Je kunt daarvoor de gratis en vrijblijvende Ontdekkingsessie boeken.  

Waar gaan we coachen? 

Soesterduinen, coachingslocatie

Kies waar jij je goed bij voelt! Coaching in de natuur, binnen of online. Een combinatie kan ook. We kijken dan per sessie, waar jij behoefte aan hebt.