HSP-Coachingstraject in de natuur

Individueel HSP-Coachingstraject

Ben jij hoogsensitief? Of vermoed je dat? In dit 1-op-1 HSP-coachingstraject coach ik jou om je sensitiviteit te herkennen. En vooral ook te accepteren en er positief mee om te gaan. HSP is namelijk een heel natuurlijke eigenschap. En niet goed of slecht. In kern is het neutraal, mits je het van jezelf accepteert en het er van jouzelf gewoon mag ‘zijn’, als één van die vele, verschillende stukken van jouzelf. Na het traject heb je meer energie, ontspanning, zelfacceptatie en plezier in je leven. Je weet beter hoe je in elkaar zit. Je sensitiviteit wordt in plaats van een energielek een kracht. En iets om ook van te genieten in je leven.

“Na afronding van het traject ben ik voor mijn gevoel een heel ander mens geworden.
Ik voel mij sterk, zeker en zie nu de voordelen in van HSP.” 

Richard

Meer ervaringen


Versterk je basis

Als je hoogsensitief bent en dit in jouw jeugd en opvoeding nooit is herkend en erkend, is er een grote kans dat dit zijn sporen bij jou heeft nagelaten. Je hebt misschien negatieve overtuigingen over jezelf (“ik ben anders”, “ik ben overgevoelig”, “ik hoor er niet bij”, “ik ben niet goed genoeg”). Dit zijn stemmetjes in je onderbewuste die je bent gaan geloven en je zelfvertrouwen en levensvreugde enorm ondermijnen. Of je hebt nare emotionele ervaringen of herinneringen. Dit kunnen we in het traject gelijk bij de kern aanpakken met Mind Eye Power sessies. Zo creëer je ruimte in jezelf en versterk je je basis en zelfvertrouwen, zodat je de voordelen van HSP kunt ontdekken.

Zenuwstelsel ontspannen en versterken

Het zenuwstelsel functioneert het beste in een staat van veiligheid en verbinding. Om jouw gevoelige zenuwstelsel daarom te kalmeren en te versterken, leer ik je Hartcoherentie te gebruiken. Dit is een zachte en beproefde vorm van ademwerk om je zenuwstelsel en hele systeem in de ‘relax & repair’-stand te zetten. Als je hartslag gelijkmatig (coherent) met je ademhaling wordt, krijgt je brein het signaal dat alles goed gaat en dat je veilig bent. Je ervaart hierdoor veel minder stress. Je bent alerter, kalmer en je piekert minder. Met hartcoherentie kun je overprikkeling (een vol hoofd) leren managen en uiteindelijk soms ook voorkomen. Hartcoherentie werkt al bij 2×7 minuutjes gebruik per dag. Je krijgt een Hartcoherentie filmpje en app mee voor op je telefoon of laptop, zodat je het overal kunt gebruiken. Op je werk, thuis, op vakantie, waar je maar wilt. We starten tijdens de eerste coachingsessie met een beginmeting.

 

Thema’s HSP coachingstraject

  Wat gebeurt er fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch als je HSP bent?
  Hoe ga je om met prikkels, overprikkeling, vermoeidheid en intense emoties?
  Hoe blijf je bij jezelf en in je eigen energie?
  Wat zijn de mooie dingen van sensitief zijn? Hoe maak je van HSP een kracht in je werk en privé leven?

Holistische HSP-coaching

Het HSP-coachingstraject is holistisch. Dat betekent dat in mijn visie je lichaam en geest (mind) een geheel zijn en zo ook worden benaderd. Je lijf praat tegen je en is de perfecte gids! We gaan daarom niet alleen praten maar ook doen, bewegen en voelen. Het traject is gegarandeerd op maat. In jouw tempo. En wat voor ‘soort’ HSP-er (HSP/HSS/strong-willed/introvert/extravert) jij ook bent. Ik kijk vooral naar jouw unieke mens zijn en jouw coachingsvraag.

Wat levert het op?

 Je kent jezelf en je HSP-eigenschap beter
 ✓ Je hebt meer energie, plezier en voldoening in je leven
✓ Je hebt meer zelfvertrouwen 
✓ je kunt je beter ontspannen en opladen 
✓ je blijft goed bij jezelf
✓ en veel meer!

Wie coacht jou?  

Hallo, mijn naam is Chantal van Weezel (45), coach/trainer met 18 jaar professionele coaching ervaring. In 1997, toen ik studeerde en begin twintig was, raadde mijn Amerikaanse t’ai chi trainer mij een nieuw Engels boek aan, van ene Elaine Aron. Aron schreef voor het eerst uitgebreid over ‘Highly Sensitive People’ (HSP). In Nederland was er toen nog niets over HSP bekend. Laat staan dat er HSP-Coaches waren, zoals nu. Ik herkende veel en kon een hoop plaatsen. Het vele waarnemen en voelen, mijn sterke intuïtie, rechtvaardigheidsgevoel, mijn creativiteit, sensitiviteit, allergieën, intense emoties en complexe, snelle denkvermogen. Het soms me helemaal niet lekker kunnen voelen en niet weten waar dat vandaan komt. En ook altijd het (soms eenzame) gevoel ‘anders’ dan anderen te zijn.

De eerste jaren wilde ik er niets van weten. Ik wilde geen ‘label’. Ik wist nog niet, dat je ook zonder label HSP kunt zijn- het is gewoon wat het is. Natuurlijk ben je méér dan HSP… Dus die angst viel weg. Met vallen (meerdere burn-outs) en opstaan heb ik in de loop der jaren van mijn hoogsensitiviteit in mijn leven en werk een talent gemaakt. Ik ben naast een goed opgeleid en ervaren coach/trainer dus een HSP/HSS (High Sensation Seeker, een subgroep van de HSP) ‘ervaringsdeskundige’. En kan me voorstellen waar je tegenaan kunt lopen. Maar het pad van iedereen is anders. Ik werk daarom niet met een one-size-fits-all of snel “7 stappen naar-plan”. Ik coach je graag op maat en dus op jouw unieke pad.

Vrijblijvend kennismaken

Voordat je je coachingstraject begint maken we natuurlijk eerst kennis met elkaar. En kijken we of er een klik is. Je kunt daarvoor de vrijblijvende Ontdekkingsessie boeken. Na dit gesprek beslis je of je een HSP-coachingstraject start.

Waar gaan we coachen? 

Soesterduinen, coachingslocatie

Kies waar jij je goed bij voelt. Coaching in de natuur, binnen in mijn rustige praktijk in het Eemklooster of online. Een combinatie kan ook. We kijken dan per sessie waar jij behoefte aan hebt.