HSP-Coachingstraject in de natuur

Ben je hoogsensitief? Leef vol energie en dichtbij jezelf!

Ben jij hoogsensitief? Of vermoed je dat? In dit HSP-Coachingstraject help ik je om je sensitiviteit te herkennen. En er positief mee om te gaan. HSP is een natuurlijke eigenschap. En niet goed of slecht. In de kern is het neutraal- als je het van jezelf accepteert. Als je sensitieve aard er van jouzelf mag ‘zijn’. Het is één van die vele, verschillende eigenschappen van jezelf. Als ervaren HSP-Coach help ik je jouzelf beter leren kennen en waarderen.

HSP Coaching Amersfoort

Meer plezier en voldoening

Na het HSP-Coachingstraject weet je hoe je in elkaar zit en weet je, waardoor je overprikkeld raakt. De prikkels in je leven heb je kunnen verminderen. Daardoor behoud je jouw energie. Je ziet de positieve kanten van HSP en laat die voor, je in plaats van tegen je, werken. Je hebt een eenvoudige tool voor ontspanning, voelt je zelfverzekerd en hebt meer plezier en voldoening in je leven.  

“Na afronding van het traject ben ik voor mijn gevoel een heel ander mens geworden. Ik voel mij sterk, zeker en zie nu de voordelen in van HSP.” 

Richard, volgde het 3 maanden HSP-Coachingstraject op maat


Versterk je basis

Als je hoogsensitief bent en dat in jouw jeugd en opvoeding nooit is herkend en erkend, is er een grote kans dat dit zijn sporen bij jou heeft nagelaten. Je hebt daardoor misschien negatieve overtuigingen over jezelf ontwikkeld (“ik ben anders”, “ik ben overgevoelig”, “ik hoor er niet bij”, “ik ben niet goed genoeg”). Dit zijn stemmetjes in je onderbewuste die je bent gaan geloven en die daardoor je zelfvertrouwen en levensvreugde ondermijnen. Daarnaast heb je misschien nare emotionele ervaringen of herinneringen. Dit kunnen we in het traject gelijk bij de kern aanpakken met een methodiek als The Journey / Helende Reis of met behulp van Mind Eye Power sessies. Op deze manier creëer je rust en minder stress in jezelf. En versterk je je basis en zelfvertrouwen, zodat je de ruimte hebt om de voordelen van HSP te ontdekken.

Minder stress met Hartcoherentie

Het is wetenschappelijk bewezen, dat je van nature als HSP-er stressgevoeliger bent. Waarschijnlijk heb je dat al gemerkt. Je gaat door alle prikkels sneller ‘aan’. En weer ‘uit’-schakelen is lastig. Je merkt dat bijvoorbeeld doordat je ’s avonds lang wakker ligt of spanningsklachten hebt zoals pijnlijke schouders. Het zenuwstelsel functioneert echter het beste in een staat van veiligheid en verbinding. Om jouw gevoelige zenuwstelsel te kalmeren en met stress om te leren gaan, leer ik je in het coachingstraject Hartcoherentie. Een overprikkeld zenuwstelsel kun je hiermee zelf eenvoudig tot rust brengen.

Overprikkeling

Hartcoherentie is een zachte vorm van ademwerk. Ademhaling brengt je terug bij jezelf. Het zet jouw zenuwstelsel in de veilige ‘relax & repair’-stand. Als je hartritme rustiger en harmonieuzer wordt, en gelijkmatig (coherent) met je ademhaling, krijgt je brein (amygdala) het signaal dat alles goed met je gaat. En dat je veilig bent. Je ervaart hierdoor minder stress. Je bent alerter, kalmer en je piekert minder. Jouw veerkracht en stressbestendigheid verbetert. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook bekend dat je je door een regelmatiger hartslag beter voelt. Met hartcoherentie kun je de overprikkeling (een vol hoofd), dat vaak samengaat met HSP, leren managen.

Thema’s HSP-coachingstraject

Als HSP-coach ga ik uit van jouw coachingsvraag. Bijvoorbeeld:

  Wat gebeurt er fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch als je HSP bent?
  Hoe ga ik om met prikkels, overprikkeling, vermoeidheid en intense emoties (van anderen)?
  Hoe blijf ik bij jezelf en in mijn eigen energie, zowel in mijn werk als bij vrienden en familie?
  Wat zijn de mooie dingen van sensitief zijn? Hoe maak ik van HSP een kracht in mijn werk en privé leven?

HSP-Coaching in beweging

Het HSP-coachingstraject is lichaamsgericht. Jouw lichaam en geest (mind) zijn één geheel. Je lijf praat tegen je en is de perfecte gids! We gaan daarom niet alleen praten. Ook ‘uit ons hoofd’, bewegen en voelen. Het traject is gegarandeerd op maat. In jouw tempo. En wat voor ‘soort’ HSP-er (HSP/HSS/strong-willed/introvert/extravert) jij ook bent. Ik kijk vooral naar jouw unieke mens zijn.

Wat levert het HSP-Coachingstraject op? 

✓  Je kent jezelf en je HSP-eigenschap beter, dat geeft rust
 ✓ Je hebt meer energie, plezier en voldoening in je leven 
✓ Je zelfvertrouwen is vergroot 
✓ Je kunt ontspannen en opladen 
✓ Je hebt gewerkt met grensbewustzijn en blijft bij jezelf- in jouw eigen energie en ruimte

Wie coacht jou?  

Hi, mijn naam is Chantal van Weezel (46).

In 1997, toen ik studeerde en begin twintig was, beoefende ik Tai Chi. Ik vond het heerlijk om te ontspannen en mijn energie op te laden. Mijn Amerikaanse Tai Chi teacher, die mij echt ‘zag’, adviseerde me om een nieuw Amerikaans boek te lezen. Het was geschreven door Elaine Aron. Aron schreef voor het eerst uitgebreid over ‘Highly Sensitive People’ (HSP). In Nederland was er toen nog niets over HSP bekend. Laat staan dat er “HSP-Coaches” waren, zoals nu. Waren ze er toen maar!

HSP-eigenschappen

Door het boek te lezen, herkende ik veel en kon ik een hoop plaatsen. Het vele waarnemen en voelen, mijn sterke intuïtie, rechtvaardigheidsgevoel, mijn creativiteit, open-mind, sensitiviteit, allergieën, intense emoties en complexe, snelle denkvermogen. Het soms me soms helemaal niet lekker kunnen voelen. En niet weten, waar dat vandaan kwam. En ook altijd het (soms eenzame) gevoel ‘anders’ dan anderen te zijn. Minder goed, minder sterk.

Uitdaging en afwisseling

De eerste jaren wilde ik er niets van weten. Ik wilde geen ‘label’. Ik wist nog niet, dat je ook zonder label HSP kunt zijn. Uiteindelijk realiseerde ik me: “Het is gewoon wat het is. Natuurlijk ben ik als mens méér dan HSP!” Dus die angst viel weg. Met vallen en opstaan, heb ik in de loop der jaren van mijn hoogsensitiviteit in mijn leven en werk een talent gemaakt. Ik ben, naast een HBO-opgeleid en ervaren coach/trainer, een HSP/HSS. Dit staat voor ‘High Sensation Seeker’. Het is een subgroep van de HSP, die floreert bij uitdaging en afwisseling. Ik kan me dus voorstellen, waar jij tegenaan kunt lopen. Maar iedere HSP is anders. Ik werk daarom niet met een one-size-fits-all of snel “7 stappen naar-plan”. Ik coach je graag op maat en op jouw unieke pad.

Waar gaan we coachen? 

Kies waar jij je goed bij voelt! Er is veel mogelijk. Coaching in de natuur, binnen of online. Een combinatie kan ook. We kijken dan per sessie, waar jij behoefte aan hebt.

Wist je dat…

✓ Maarliefst 57% van alle HSP een burn-out heeft gehad, tegenover 14% van de niet HSP? * 
✓ Voorkomen van een burn-out en stressmanagement daarom een belangrijk onderdeel is van het HSP-Coachingstraject?

✓  Jouw werkgever erbij gebaat is, dat jij goed in je vel zit?
✓ Een werkgever budgetten heeft voor coaching of persoonlijke ontwikkeling? 

✓ Ik regelmatig coachingstrajecten geef, die door de werkgever worden gefinancierd?

✓ Vraag naar de mogelijkheden bij jouw werkgever!

*bron: onderzoek van Esther Bergsma

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voordat je je coachingstraject begint, maken we natuurlijk eerst rustig kennis met elkaar. En kijken we of er een klik is. Je kunt daarvoor de gratis en vrijblijvende Ontdekkingsessie boeken. Tot snel!

© 2013-2024 Chantal van Weezel – Natuurcoaching & Training | Persoonlijke ontwikkeling & bewustwording op natuurlijke wijze | Tel. 06 28250800