Wat gebeurt er bij een Reiki initiatie?

Een Reiki initiatie (of afstemming/inwijding) is een belangrijk onderdeel van een Reikicursus. Het wordt uitgevoerd door een Reiki Master (leraar). Je kunt hierna zelf Reikibehandelingen geven. Een initiatie is een energetisch ritueel, uitgevoerd in een korte ceremonie. Sommige mensen voelen een diepe rust en stilte tijdens de initiatie, zien kleuren of beelden, zijn ontroerd of hebben andere ervaringen. Anderen ervaren niet veel bijzonders.

Met de inwijding op het niveau van de eerste Reiki graad word je door middel van één initiatie weer geheel met de universele levenskracht in verbinding gebracht, door middel van de zuivering en activering van jouw genezingskanaal. Dat gaat gepaard met een intensieve doorstroming van je fysieke lichaam en energiestelsel. Ook op etherisch niveau vinden aanpassingen plaats, zodat je lichaam grotere hoeveelheden levenskracht kan opnemen en kanaliseren. De afstemming van de eerste graad verhoogt de vibratiegraad en frequentie van de vier energiecentra (chakra’s) in het bovenste gedeelte van je lichaam. De initiatie prepareert zowel het hart als de thymusklier, terwijl ook je hartchakra op etherisch niveau afgestemd wordt. De initiatie werkt op de schildklier en draagt, op etherisch niveau, bij aan het openmaken van het keelchakra. De inwijding beïnvloedt het derde oog, dat met de hypofyse (het menselijk centrum van hoger bewustzijn en intuïtie) correspondeert. De afstemming maakt het kruinchakra, onze band met het spirituele bewustzijn, en zijn lichamelijke tegenhanger in het brein, de pijnappelklier, verder open. Die laatste voltooit het proces door het kanaal te verzegelen, zodat het opgevoerde vermogen om Reiki-energie over te dragen de rest van je leven ook intact blijft.

Na de afstemming in Reiki 1 volgt een intensieve doorstroming met energie van je fysieke lichaam en zijn energiestelsel. Er kan in jouw systeem een grote reiniging plaatsvinden van 21 dagen.