Training Coachen in de natuur

Opleiding Training Natuurcoaching Wandelcoaching Amersfoort mei 2024

Praktische informatie

  • 2-daagse coachingspecialisatie training in de natuur
  • Data: 26 mei & 16 juni 2024 van 10.00-16.00 uur
  • Locatie: Natuurgebied de Soesterduinen 
  • Kleine groep, min. 4 en max. 8 deelnemers
  • Vooropleiding: HBO en (bezig met) coachingsopleiding en/of coachingervaring in je werk
  • Deelname certificaat bij 100% aanwezigheid en 2 oefencasussen
  • Ook beschikbaar incompany en op afspraak bij min. 4  deelnemers en max. 12
  • Investering: earlybird tarief t/m 1 maart: 399,-  daarna 499,- (BTW-vrijgesteld). Inclusief reader en koffie, thee en water.

* Let op: in deze training leer je geen algemene coachingsvaardigheden. Natuurcoaching is een coachingsspecialisatie, gebaseerd op personal coaching. Een coachingsopleiding, training of ervaring met coaching in je werk is daarom een voorwaarde voor inschrijving. 

De natuur als bron van inzicht 

‘Hoe ga ik met stress om? Waarom voel ik me zo? Wat wil ik? Wat heb ik NU nodig? Welke stap kan ik zetten? Welke nieuwe weg kan ik inslaan?’  

Dit zijn enkele vragen waar je in Natuurcoaching een antwoord op vindt. Wil je ook met je cliënten lekker naar buiten? Dat kan! Als Natuurcoach gebruik je de natuur als bron van inzicht, heling en support in het bewustwordingsproces van je cliënt. Kijken naar de natuur is kijken naar jezelf! Samen met jou vind je cliënt in de natuur alle antwoorden. En véél meer… In deze training leer ik je hoe.


2-daagse training  

Natuurcoaching bouwt voort op de basis van personal coaching. Het is meer dan wandelcoaching. Je bent niet alleen buiten wandelend aan het cooachen maar je maakt in je coaching ook gebruik van de spiegeling, symboliek, synchroniciteit en metaforen in de natuur. Natuurcoaching geeft je cliënt en jou (als coach) frisse energie, een helder hoofd en hart en nieuw perspectief. Maak kennis met deze bijzondere vorm van coaching en oefen 2 dagen met de basisvaardigheden van Natuurcoaching.


Wat leer je?

✅ Inzet van de Natuurcoaching Methodiek
✅ Openzetten van de zintuigen in de natuur
✅ Herkennen van synchroniciteit in de natuur
✅ Werken met een stilleven symbool
✅ Spiegeling, symboliek en metaforen van de natuur
✅ Ankering van je Natuurcoachingsessie

Voor wie?

Iedereen die al coach, therapeut of begeleider is, of hiervoor in opleiding, en de natuur meer wil betrekken in de begeleiding.

Praktisch en direct inzetbaar

Na deze training kun je direct met je cliënten de natuur in en de geleerde tools gebruiken. Om het coachen in de natuur eigen te maken, geef je in weken na de eerste trainingsdag 2 oefensessies Natuurcoaching aan proefcliënten en schrijf je daarvan een kort reflectieverslag. Na 4 weken zien we elkaar weer voor de tweede trainingsdag. We gaan dan ervaringen uitwisselen en verder oefenen.  

Ervaringen van deelnemers

“Moeiteloos en intuïtief de natuur inzetten. Natuurlijke elementen als representatie voor innerlijke delen” ~ Léon, Life Coach

“Hele fijne balans tussen uitleg en oefening. Met weinig verwachtingen gestart, bijzonder verrast. En geweldige mensen ontmoet. Dat verbonden met de natuur zoveel te bieden heeft. Een bodemloze schat!” ~ Jacky, Effortless Coach

“Loslaten, vertrouwen, niet weten, “het komt”, zeer fijne manier van ‘werken’!” ~ Eva, Counselor/NLP/Integrative Medicine zorgprofessional

“Ik had geen verwachting, ging er blanco in, zeker een 10 waard!” ~ Angelique, healer/reader

Trainer 

Hi, ik ben Chantal van Weezel. Als echt buitenmens voel ik me thuis in de natuur. Coachen in de natuur geeft diepgaand resultataat en toch voelt het niet als ‘hard werken’. Coachen in het bos of aan zee geeft niet alleen mijn cliënten maar ook mijzelf nieuwe energie. Ik vind het heerlijk! Ik heb 19 jaar ervaring als zelfstandig professioneel coach & trainer, waarvan de afgelopen 14 jaar als Natuurcoach in mijn eigen bedrijf. Ik deel graag mijn expertise met jou.

Ervaar het op de prachtige Soesterduinen!

5/5

“Positief, praktisch, toepasbaar. Een 9!”  ~ Yvette, Coach

“De ervaring van het zelf doen, zelf meemaken en zelf ondergaan. De directe werking van de symbolen op de emoties. De synchroniciteit.”

~ Esther, Coach